Sunday, October 31, 2010

Apelsinipuding



  • 1.5 sl apelsinimahla
  • 3/4 tl söögisoodat
  • 1.2 dl heledaid rosinaid
  • 1 sl jahu
  • 50 g võid (toa temperatuuril)
  • 0.6 dl suhrkut
  • 1/8 tl soola
  • 2 muna
  • 1.2 dl apelsinimoosi
  • 3.6 dl saiapuru

Ühes väikses kausis sega sooda ja apelsinimahl. Teises väikses kausis sega rosinad ja jahu.

Vahusta või, suhkur ja sool. Lisa üks haaval munad ja jätka vahustamist. Lisa apelsinimahl, rosinad, apelsinimoos ja saiapuru.

Määri pudinguvorm võiga ja pane tainas vormi. Kata vorm kaanega. (Kui pudinguvormi ei ole, siis sobib ka metallist või keraamiline kauss, mis tuleb katta fooliumiga. Foolium tuleb tugevasti nööriga kinnitada).

Pane vorm suurde potti restile. Kalla potti niipalju keeva vett, et pudingivorm oleks poolenisti vee sees. Kata pott kaanega ja auruta 2 tundi (kui veetase langeb, siis lisa kuuma vett juurde). Lase viis minutit jahtuda.

Serveeri vaniljejäätisega.

Retsept on Epicuriousest.

No comments:

Post a Comment