Põhi valmis Nami-Nami ingverikeeksi retsepti järgi. Ingveri-toorjuustutäidis oli omaloominguline ja läheb kohe kindlasti kordamisele. Katteks oli alati-pidulik shokolaadiglasuur. Koogi kaunistasin "merevaigust" (suhkrustatud ingver) kaheksakannaga.
- 200 g toasooja võid
- 1 dl suhkrut
- 1 dl heledat siirupit
- 3 muna
- 1.5 dl hapukoort
- 1 tl söögisoodat
- 1 tl kaneeli
- 1 tl ingveripulbrit
- 4.5 dl nisujahu
Määri koogivorm võiga, puista üle riivsaia või jahuga.
Vahusta või, lisa suhkur ja siirup. Lisa munad ükshaaval.
Keskmise suurusega kausis sega jahu, sooda ja maitseained. Lisa vaheldumisi hapukoorega võivahule.
Kalla tainas 20 x 20 cm koogivormi ning küpseta 175-kraadise ahju allosas 45 minutit.
Kontrolli koogi küpsust puutikuga.
Lase koogil vormis jahtuda. See järel lõika kaheks plaadiks.
Täidis
- 200 g toorjuustu
- 50 g võid
- 1 sl hapukoort
- 5 dl tuhksuhkrut
- 0.5 sl ingveripulbrit
- 2 sl tükeldatud suhkrustatud ingverit
Vahusta toasoe toorjuust ja või. Sega juurde hapukoor. Lisa tuhksuhkur ja ingveripulber. Määri täidis ühele jahtunud koogipõhjale. Raputa peale suhkrustatud ingver. Kata teise koogipoolega.
Glasuur
- 200 g shokolaadi
- 200 g rõõska koort
Sega shokolaad ja rõõsk koor ja sulata shokolaad vesivannis. Lase glasuuril jahtuda toatemperatuurini. Seejärel vala glasuur tordile ja pane tort mõneks tunniks külmutuskappi.
Kaunista suhkrustatud ingveriga ja serveeri.
Ingveri-toorjuustukreem kõlab lahedalt ja see "merevaik" on ääretult vahva idee!
ReplyDeleteAitäh kaasalöömise eest! (PS Mitu torti võib ka esitada ;))
Mulle tundub ka see ingveri teema hästi põnev. Väga vahva tort!
ReplyDelete