Saturday, February 12, 2011

Shokolaadimuffinid

Tegemist on tõeliste muffinitega. Kui keegi tahab teha elegantseid koogikesi muffinivormis, siis soovitan neid tassikooke.
Muffinite retsept on Alton Browni raamatust I Am Just Here for More Food: Food x Mixing + Heat = Baking.
  • 270 g jahu (umbes 4.8 dl)
  • 92 g kakaopulbrit (umbes 1.8 dl)
  • 1 sl küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl soodat
  • 0.5 tl soola
  • 263 g suhkrut (umbes 3 dl)
  • 113 g võid (sulatatud)
  • 2 muna
  • 227 g võipiima (umbes 2.4 dl)
  • 2 tl vanilliekstrakti
  • 177 g shokolaaditükikesi (umbes 2.4 dl)

Kuumuta ahi 190le kraadile.
Ühes kausis sega jahu, kaakopulber, küpsetuspulber, sooda, sool.
Teises kausis sega suhkur, sulatatud või, muna, võipiim ja vanilliekstrakt. Lisa jahusegule. Viimasena lisa shokolaaditükid. Ära üle sega.
Jaota tainas võitatud muffinivormidesse (vormid peavad olema ääreni täis). Pane muffinipann ahju ja suurenda kuumust 200 kraadini. Küpseta 18-20 minutit.

No comments:

Post a Comment