Saturday, March 5, 2011

Lihtne shokolaadipirukas


See nädalavahetus on meil täis sünnipäevi.
Täna valmis abikaasa sünnipäevaks shokolaadipirukas vaarikamoosi ja vahukoorega. Hommikul enne tööle minemist tegin taina valmis. Õhtul küpsetasin põhja, sulatasin shokolaadi, valasin selle koogipõhjale ja lasin sellel külmkapis jahtuda. Inspiratsiooni sain Bon Appetis ilmunud retseptist, mille leidsin Epicuriousest.
Põhi
Põhja jaoks võib vabalt kasutada ükskõik millist liiva- või magusat muretainast. Mina tegin taina Epicuriouse retsepti järgi, aga pisut väiksema koguse.
  • 3.6 dl jahu
  • 1.2 dl tuhksuhkrut
  • 0.25 tl soola
  • 100 g võid
  • 1 munakollane
  • 45 ml jäävett

Sega jahu, tuhksuhkur ja sool. Näpista juurde külm või. Sega kahvliga juurde munakollane ja niipalju vett, et kõik kuivained on niisked.

Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale ja umbes 1 cm kõrguselt servadele. Pane külmutuskappi tahenema.

Küpseta 190 kraadi juures, kuni põhi on ilus ja kuldne (umbes 10-15 minutit).

Kate
  • vaarikamoosi
  • 140 g tumedat shokolaadi
  • 60 g valget shokolaadi
  • 2 dl rõõska koort

Määri moos koogipõhjale.

Sulata tume shokolaad koos 1.2 dl rõõsa koorega hästi madalal tulel. Vala moosi peale.

Sulata valge shokolaad koos 2 sl rõõsa koorega ja vala tumeda skokolaadi peale.

Sega katet kahvliga, nii et shokolaadikihid pisut seguneks. Ja sellest ei ole ka midagi, kui pisut moosi pinnale tuleb.

Pane kook vähemalt tunniks külmutuskappi.

Vahusta ülejäänud koor ja serveeri.

No comments:

Post a Comment