Täna tuli suur tahtmine teha ja süüa kihilist õunakooki; sellist, millel all ja peal on tainas ja keskel on õunad. Ühe sellise retsepti leidsin Karin Annus Kärneri "Estonian Tastes and Traditions" raamatust.
Praegu on Nami-Namis käimas õunakookide teemaline kooskokkamine, nii et õunakoogi tegemine on igati ajakohane.
Tainas
- 1.25 dl suhkrut
- 10 dl jahu
- 450 g pehmet võid
- 2 muna (kergelt lahti klopitud)
- 1.8 dl hapukoort
- 3 sl suhkrut
- 0.5 tl jahvatatud kaneeli
- 9 õuna (kooritud ja tükeldatud)
- 1 muna (kergelt lahti klopitud)
Teises kausis sega munad ja hapukoor ja lisa võisegule.
Sega ja vormi segust pall. Pane tainas vähemalt paariks tunniks külmkappi.
Kata ahjuplaat (30 x 40 cm) küpsetuspaberiga. Rulli pool tainast plaadisuuruseks riskkülikuks ja pane plaadile. Küpseta 190 kraadi juures 10 kuni 15 minutit, kuni tainas on õrnalt pruunikas.
Laota tükeldatud õunad tainale ja puista peale suhkru ja kaneelisegu. Rulli teine tainapoolik riskkülikuks ja kata sellega õunad.
Pintelda pealt munaga. Küpseta 190 kraadi juures 45 kuni 60 minutit, kuni pealmine kiht on ilus ja pruun ja õunad on pehmed.
Lase jahtuda. Soovi korral raputa peale tuhksuhkrut.
No comments:
Post a Comment