Saturday, June 12, 2010

Shokolaaditassikoogid võikreemiga


Torditegemisest jäi üle suur hunnik kreemist moone. Nii otsustasin teha äia sünnipäevaks laari shokolaadimuffineid. Tegelikult ei olegi tegemist muffinitega, vaid hoopis tassikookidega (cup cakes).

Mis on tassikookide ja muffinite vahe? Sõltub, kelle käest küsida. Aga siin on põhilised erinevused.
  • Tassikookidel käib tavaliselt kreem peal. Muffinitel mitte.
  • Muffinid võivad olla nii soolased kui magusad. Tassikoogid on alati magusad.
  • Tassikookides on rohkem rasvaineid, suhkrut ja muna kui muffinites.

Minu lemmik tassikookide retsept on järgmine:

  • 50 g kakaopulbrit (umbes 1.2 dl)
  • 240 ml keevat vett
  • 175 g jahu (umbes 3 dl)
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl soola
  • 110 g magedat võid (toatemperatuuril)
  • 200 g suhkrut (umbes 2.4 dl)
  • 2 muna
  • 2 tl vanilliekstrakti

Väikeses kausis sega kakaopulber ja keev vesi. Lase jahtuda.
Teises kausis sega jahu, küpsetuspulber ja sool.
Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval munad ja vanilliekstrakt. See järel lisa jahusegu. Viimasena lisa kakaosegu.
Jaga tainas 12 paberümbrisega vooderdatud muffinivormi vahel. Küpseta 190 kraadi juures umbes 18 minutit.

No comments:

Post a Comment