Monday, July 18, 2011

Kringel


Kringlit võib süüa igal aastaajal. Minu jaoks on kringel aga seotud pikkade suvepäevade ja aiapidudega vanemate aias.
Eelmisel kuul panin lõpuks kirja oma ema retsepti. Sel nädalavahetusel võtsin kringli küpsetamise ette. Tuli tõeliselt maitsev!
  • 3.5 dl piima
  • 50 g pärmi
  • jahu
  • 1 tl soola
  • 1 tl kardemoni
  • 1 tl sidrunikoort
  • 4 muna (kaks tervet plus 2 munakollast)
  • 1.2 dl suhkrut
  • 120 g sooja võid
  • rosinaid (tunde järgi)
  • kaneeli
Sega piim ja pärm. Lisa piisavalt jahu, et tuleks hapukoore paksune tainas. Lase sellel 30 minutit kerkida.
Lisa sool, kardemon ja sidrunikoor.
Vahusta munad ja suhkur. Lisa taignale. Sega juurde pool pehmest võist.
Lisa piisvalt jahu, et tuleks "korralik tainas". Lisa rosinad.
Lase tainal tund, poolteist kerkida.
Rulli ristküliku kujuliseks. Määri peale ülejäänud pehme või. Riputa peale rohkelt kaneeli. Keera tainas rulli. Lõika rull kolmeks ribaks ja punu palmikuks. Keera palmik kringliks.
Küpseta 200 kraadi juures 30-35 minutit.

No comments:

Post a Comment