Nädalavahetusel valmis poja tellimusel rahvusvärvides tort. Koogipõhi ja kreem said valged. Kaunistasin tordi siniste ja mustade marjadega.
Tordipõhi
- 6 dl jahu
- 4.8 dl suhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0.5 tl söögisoodat
- näpu otsa täis soola
- 3.2 dl petti
- 100 g toasooja võid
- 1 tl vanilliekstrakti
- 4 munavalget
Jaga tainas kahe 23 cm küpsetuspaberiga kaetud ja rasvainega määritud koogivormi vahel. Küpseta 175 kraadi juures umbes 35 minutit.
Toorjuustu-sidruni kreem
- 450 g toorjuustu
- 200 g võid
- 4 sl hapukoort või maitsestamata jogurtit
- 9-10 dl tuhksuhkrut
- sidrunimahla (1 sidruni jagu)
Kaunistamiseks
- Mustikaid
- Põldmarju
Kata koogi pealmine kiht ja küljed kreemiga. Kaunista marjadega.
No comments:
Post a Comment