Monday, February 20, 2012

Valge tort sidruni-toorjuustukreemi ning siniste ja mustade marjadega


Nädalavahetusel valmis poja tellimusel rahvusvärvides tort. Koogipõhi ja kreem said valged. Kaunistasin tordi siniste ja mustade marjadega.

Tordipõhi
  • 6 dl jahu
  • 4.8 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl söögisoodat
  • näpu otsa täis soola
  • 3.2 dl petti
  • 100 g toasooja võid
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 4 munavalget
Sega kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, sooda ja sool. Lisa pett, või ja vanilliekstrakt. Mikserda paar minutit. Lisa munavalged ja klopi veel paar minutit.

Jaga tainas kahe 23 cm küpsetuspaberiga kaetud ja rasvainega määritud koogivormi vahel. Küpseta 175 kraadi juures umbes 35 minutit.

Toorjuustu-sidruni kreem
  • 450 g  toorjuustu
  • 200 g võid
  • 4 sl hapukoort või maitsestamata jogurtit
  • 9-10 dl tuhksuhkrut
  • sidrunimahla (1 sidruni jagu)
Mikserda toorjuust, või ja hapukoor. Lisa pool tuhksuhkrust ja sidrunimahl. Lisa tuhksuhkrut, kuni kreem on piisavalt paks, et see tordi pealt ära ei voolaks, ja on meelejärgselt magus.

Kaunistamiseks
  • Mustikaid
  • Põldmarju  
Pane esimene koogipõhi alusele ja kata kreemiga. Soovi korral torka kreemi sisse ka marju.

Kata koogi pealmine kiht ja küljed kreemiga. Kaunista marjadega.

No comments:

Post a Comment