See retsept (Fresh Apple Coffee Cake) on taas raamatust The Art of Quick Breads.
- 1 l tükeldatud õunu
- 0.8 dl pruuni suhkrut
- 1.5 sl kaneeli
- 7.5 dl jahu
- 4 dl suhkrut
- 1 sl küpsetuspulbrit
- 0.5 tl soola
- 1 apelsini riivitud koor
- 4 muna
- 2.4 dl toiduõli
- 1.2 dl apelsinimahla
Kuumuta ahi 190 kraadile.
Määri koogivorm rasvainega ja raputa jahu peale. Kuna tegemist on suure koogiga, siis peab kasutama vormi, mille keskel on toru (sobib näiteks selline vorm).
Väikeses kausis sega õunad, pruun suhkur ja kaneel.
Keskmise suurusega kausis sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja apelsinikoor.
Vahusta munad ja õli, kuni segu on paks ja kreemjas (paar minutit miksriga). Sega juurde kuivained ja apelsinimahl. Ära üle sega.
Pane kolmandik tainast vormi põhja. See järel pane vormi pooled õunad. Siis jälle kolmandik tainast, ülejäänud õunad ja kõige peale tainas. Omast kogemusest võin öelda, et õunte juurde tekkinud vedelikku ei tasu panni panna, sest see kipub kõrbema minema.
Küpseta tund aega. See järel kata kook fooliumiga ja küpseta veel 15 minutit.
Lase koogil tund aega pannis jahtuda.
No comments:
Post a Comment