Proovisin eelmisel aastal ühe korra teha pulgakooke (s.t. koogipurust ja kreemist koosnevad palle, mis on torgatud pulga otsa), aga need mulle ei maitsenud. Koogid oli liiga magusad ja ka tekstuur jättis soovida. Pallikujulisi koogikesi aga tahtsin siiski teha. Muretesingi endale Nordicware koogipallipanni.
Olen nüüd juba kahel korral jõudnud teha koogikesi selle retsepti järgi, mis panniga kaasas olid.
Kuumuta ahi 175 kraadile. Määri pann rasvainega. (Mina raputasin igaks juhuks ka veel kakaopulbrit peale.)
Pane shokolaad ja või potti ja sulata madalal kuumusel. Kui segu on ilus ja ühtlane, siis vala see kaussi. Sega juurde suhkur ja kakaopulber. Lisa ükshaaval munad. Lisa jahu ja sool ja sega.
Tõsta tainas supilusikakaupa ühele pannipoolele. Kata teise pannipoolega. Küpseta 15-18 minutit. (Minul läks küll umbes 20 minutit.)
Lase pallidel jahtuda. Kui tahad, võid pallide sisse torgata pulgad, mis ennemalt on sulatatud shokolaadi kastetud. Kui shokolaad on jõudnud hanguda, siis võib koogid juba pulga otsas sulatatud shokolaadi torgata.
Mina olen küll hoopis pallid pannud restile, et nad siis sulatatud shokolaadiga üle valada.
No comments:
Post a Comment