Saturday, February 9, 2013

Võileivatort "Veimevakk"

Käimas on järjekordne Nami-Nami isamaaliste tortide võistlus. Eelmisel aastal valmis sel puhul võileivatort, mis on saanud meie peres vägagi populaarseks. Ka sel aastal otsustasin teha võileivatordi.



Sel korral on tegemist saiast veimevakaga. Sinna võib panna igasuguseid maitsvaid asju. Mina kasutasin esimese kihina liha, teisena salatilehti, kolmandana marineeritud paprikat ja viimase kihina hakitud muna. Aga kindlasti sobiks sekka väga hästi ka marineeritud kurk või küüslauk.



Veimevaka valmistamiseks tuleb küpsetada või osta pealt kumer saiapäts.

Lõika pätsil kaas pealt ära, aga ära päris läbi lõika.

Siis tee väikese terava noaga sisekülgedel sisselõige, aga ära põhjast läbi lõika.


See järel tee pika noaga ühest lühikesest küljest põhjaga paralleelselt sisselõige, aga ära teisest lühikesest küljest läbi lõika.


Eemalda saiasisu ja lõika see pikkupidi viiludeks.



Määri vaka siseküljed võiga.

Täida õõnsus oma maitse järgi, pannes kordamööda õhuke viil täidist (nn liha, väikesed salatilehed, paprika, hakitud muna) ja siis viil võiga määritud saia. (Võin oma kogemuste põhjal kinnitada, et selle kaerahelbesaia retseptiga sobib suurepäraselt ka toorjuust, basiilik ja suitsulõhe.)



Paki täidetud sai kilesse ja pane külmutuskappi vähemalt paariks tunniks imbuma.

Lõika viiludeks ja seveeri.

Head isu!


2 comments:

  1. Koogi Kata, aitäh toreda võileivatordi eest! See veimevakk on väga armas mõte ja väga kenasti teostatud!

    ReplyDelete
  2. Tänaseks peoks valmis neli veimevakka - kolm väikest ja üks suur. Väikeste vahele panin munasalatit (hakitud muna, majonees, till, sool, paprika) ja kanasalatit (kana, paprika, majonees, varsseller). Suure vahele tuli toorjuust, millele segasin hulka hakitud basiilikut ja sidrunipipart, ja suitsulõhe.
    Enne kihtide sisseladumist määrisin saia siseküljed võiga. See aitas kogu seda kupatust koos hoida ka siis, kui sai oli viiludeks lõigatud.

    ReplyDelete