Sunday, May 29, 2011

Rabarbri-ingverimuffinid

Ostsin kohalikust talust reedel hunniku rabarbrit. Ja kuna kapis oli ka poolik pudel petti, siis otsisin retsepti, mis kasutaks nii rabarbrit kui ka võipiima. Sellise retsepti ma internetist ka leidsin. Väikeste mugandustega toon ta siin ära.

  • 5 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl söögisoodat
  • 0.5 tl soola
  • 4 sl pruuni suhkrut
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 0.25 tl muskaatpähklit
  • 1 muna (lahti klopitud)
  • 2.5 dl petti
  • 3 sl sulatatud võid (umbes 40g)
  • 2.5 dl peenelt hakitud rabarbrit (1 suurem vars)
  • 0.5 dl peenelt hakitud suhkrustatud ingverit

Kate

  • 10 g sulatatud võid
  • 1 sl suhkrut
  • 0.25 tl kaneeli

Ühes kausis sega jahu, küpsetuspulber, sooda, sool ja suhkur.

Teises kausis klopi muna lahti ja klopi juurde pett ja sulatatud või.

Lisa märjad ained kuivadele ja sega, kuni kuivad ained on peaaegu märjad. Ära üle sega.

Lisa rabarber ja ingver ja sega õrnalt.

Jaga tainas 12 pabervormiga voodertatud muffinivormi vahel ja küpseta 220 kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni muffinid on pealt kuldpruunid.

Pintselda muffinitele peale pisut sulatatud võid ja raputa peale suhkru- ja kaneelisegu.

No comments:

Post a Comment