Täna ostsin kohalikust talust esimesed rabarbrid. Nuputasi tükk aega, mida neist teha. Lõpuks otsustasin "kõige parema beseekattega kreemja rabarbripiruka" kasuks.
Inspiratsioon tuli Juci Nami-Nami postitusest, aga kuna mul oli külmutuskapis täpselt kaks muna ja tema retsept nägi ette nelja muna kasutamist, siis vaatasin veel ringi Nami-Nami foorumis Rabarber! Sealt leidsin Elina ja Thredahlia retseptid. Kolme retspti põhjal valmis mul järgmine kook.
Põhi
- 200 g jahu
- 45 g suhkrut
- .25 tl soola
- 100 g külma võid
- 1 munakollane
- 1 sl vanillijogurtit
- 250 g rabarbrit
- 1 sl suhkrut
- 0.5 dl pruuni suhkrut
- 0.5 tl kaneeli
- 0.5 tl kardemoni
- 0.75 sl jahu
- 1 munakollane
- 1.5 dl rõõska koort (35%)
- 1 tl vanilliekstrakti
- 2 munavalget
- 4 sl suhkrut (2 sl suhkrut munavalge kohta on miinimum)
Sega jahu, suhkur ja sool. Haki juurde külm või. Sega juurde munakollane ja jogurt ja sõtku ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele, roka kahvliga augud sisse ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Puhasta ja tükelda rabarber. Sega juurde 1 sl suhkrut. Umbes kümne minuti pärast vala üleliigne vedelik ära. Lisa pruun suhkur, kaneel, kardemon ja jahu. Laota rabarbri-suhkrusegu tainale.
Klopi lahti munakollane ja lisa rõõsk koor ning vanilliekstrakt. Vala segu koogile. Küpseta kooki veel 20 minutit.
Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Kata kuum kook munavalgevahuga. Küpseta 175 kraadi juures, kuni kook on pealt kuldne.
Söö samal päeval.
No comments:
Post a Comment