Saturday, May 21, 2011

Vahukoorekeeks


Kolmapäevaseks koosviibimiseks tööl tahtsin teha koogi. Kuna teisipäeva õhtul oli aega vähe, siis otsisin väga lihtsat retsepti. Selle ma ka leidsin raamatust Rose's Heavenly Cakes.
Tegemist on sellise toreda koogiga, kus vahukoor on koogitaina sees. Koor teeb koogi hästi mahlaseks.
  • 225 g jahu (umbes 5 dl)
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0.75 tl soola
  • 3.6 dl rõõskakoort (35%)
  • 3 muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 225 g suhkrut (umbes 2.7 dl)
Ühes kausis sega kuivained. Teises kausis klopi lahti munad ja vanilla. Kolmandas kausis vahusta koor tugevaks vahuks. Lisa vahukoorele lahtiklopitud munad ja jätka vahustamist. Lisa suhkur ja vahusta veel umbes 30 sekundit. Lisa pool jahusegust kooresegule ja sega õrnalt läbi. Lisa ülejäänud jahu ja sega. Ära üle sega.
Määri rõngasvorm, mille keskel on toru, rasvainega ja puista peale jahu. Vala tainas vormi. Küpseta umbes 35 minutit 190 kraadi juures (kui on tumeadat värvi koogivorm, siis tuleks küpsetada 175 kraadi juures). Lase koogil vormis jahtuda vähemalt 10 minutit. Kui kook on täielikul jahtunud, siis puisa peale tuhksuhrkut.

No comments:

Post a Comment