Friday, April 23, 2010

Kohvi-toorjuustukook




See kook on tehtud minu abikaasa nüüdseks juba lahkunud vanaema retsepti alusel. Seda, kust tema retsepti sai, ma ei tea. Tundub, et tegemist on suhteliselt levinud retseptiga, sest küllaltki sarnane retsept jõudis läbi briti ajakirja ka Nami-Namisse.

Kuna Nami-Namis on praegu käimas kohvi teemaline kooskokkamine, siis otsustasin sel nädalavahetusel kooki uuesti teha ja lisada pisut kohvi, kakaopulbrit ja shokolaadi. Tulemus oli suurepärane.

Põhi
480 ml purustatud grahami küpsiseid (need võib asendada Digestive küpsistega)
1 sl suhkrut
60 g sulatatud võid

Täidis
400 g toorjuustu (toa temperatuuril)
4 muna
2 tl vanilliekstrakti
240 ml suhkrut
2 tl lahustuvat kohvi
60 g tumedat shokolaadi

Kate
450 g hapukoort
4 sl suhrut
1 sl vanilliekstrakti
1 tl kakaopulbrit

Määri 23 sentimeetrise läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga. Sega purustatud küpsised, suhkur ja või. Suru küpsisepuru koogivormi põhja ja küljele.
Vahusta toorjuust ja suhkur. Lisa ükshaaval munad ja vahusta. Lisa vanilliekstrakt.
Sulata shokolaad. Lisa lahustuv kohv ja shokolaad toorjuustu segule ja mikserda.
Vala täidis põhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus 50 minutit.
Sel ajal, kui kook pisut jahtub, sega hapukoor, suhkur ja vanilliekstrakt.
Sega paar supilusikatäit hapukooresegu kakaopubriga. Vala valge hapukooresegu koogile. See järel kaunista kook pruuni hapukooreseguga.
Küpseta 230 kraadises ahjus 10 minutit.
Enne serveerimist peab kook vähemalt paar tundi külmutuskapis olema.

No comments:

Post a Comment