Tuesday, April 13, 2010

Shokolaadi-espresso lumepallid

Sain selle retsepti oma ämma käest. Seda, kust tema selle sai, ma kahjuks ei tea.
  • 120 ml jahu
  • 60 ml kakaopulbrit
  • 4 tl lahustuva kohvi pulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näputäis soola
  • 60 g võid
  • 160 ml pruuni suhkrut
  • 1 muna
  • 120 g tumedat shokolaadi
  • 1 sl piima
  • umbes 120 ml tuhksuhkrut

Kausis segada jahu, kakaopulber, kohvipulber, küpsetuspulber ja sool.
Mikseriga segada või ja pruun suhkur. Lisada muna ja jahutatud shokolaad. (Kui shokolaad ei taha ülejäänud ainetega seguneda, siis tuleks segu soojendada pliidil väga madalal temperatuuril seda samal ajal segades). Lisada jahu ja piim. Tainas pakkida kilesse ja panna 45 minutiks sügavkülma.

Kuumuta ahi 175 kraadini. Tainast teha 18 paarisentimeetrise läbimõõduga palli. Vala tuhksuhkur kaussi ja rulli pallid tuhksuhkrus. Pane pallid 5 cm vahedega küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta 12 kuni 14 minutit.

1 comment:

  1. Need murenenud küpsised on alati nii laheda välimusega!

    ReplyDelete