Popoverid on meie pere üheks lemmikuks küpsetiseks hommikukohvi juurde. Nende tegemine on imelihtne ja koostisosad on alati kapis olemas.
- 3 muna
- 2.5 dl jahu
- 2.5 dl piima
- 1 sl toiduõli või sulatatud võid
- 0.5 tl soola (selle võib ka vabalt ära jätta)
- rasvainet panni määrimiseks
Pane metallist muffinipann või spetsiaalne popoveripann ahju ja kuumuta ahi 200 kraadile.
Sel ajal, kui ahi kuumeneb, sega munad, jahu, piim ja toiduõli. Mina olen seda tavaliselt teinud nuimikseri abil mõõdukannus, aga seda võib teha ka köögikombainis või kannmikseris.
Määri kuum pann rasvainega (toiduõli prits on selleks ideaalne, sest pann on KUUM) ja täida õõnsused poolenisti tainaga. Küpseta 20-25 minutit, kuni popoverid on pealt kuldpruunid. Ahju ust enne popoverite valmimist lahti teha ei tohi.
Serveerida soojalt kas soolaste (nn. munasalat) või magusate (nn. maasikamoos, kohupiim) lisanditega.
No comments:
Post a Comment