Lihavõtete ajal panin tordile peale valge shokolaadi-toorjuustu kreemi. Mugandasin pisut retsepti, mille leidsin raamatust Rose's Heavenly Cakes.
Koogipõhi
- 360 ml toiduõli
- 480 ml suhkrut (olen edukalt kasutanud ka pruuni suhkrut ja pannud valget ja pruuni pooleks)
- 4 muna
- 480 ml jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl söögisoodat
- 1 tl soola
- 1 tl kaneeli (kaneeli võib panna ka rohkem ja lisada ka teisi maitseaineid, nn 0.5 tl jahvatatud muskaatõit, 0.5 tl jahvatatud nelki, 1 tl jahvatatud ingverit)
- 3/4 tl muskaatpähklit
- 400 g riivitud porgandit
Kuumuta ahi 165 kraadini. Kata kolm 20 cm (või kaks 23 cm) koogivormi küpsetuspaberiga. Küpsetuspaberile määri pisut rasvainet.
Ühes kausis mikserda suhkur ja toiduõli. Lisa munad ükshaaval. Peale iga muna lisamist mikserda, kuni kõik on ilusasti segunenud.
Teises kausis sega jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja muskaatpähkel. Lisa kuivained märgadele ja mikserda aeglaselt.
Lisa riivitud porgand ja sega käsitsi.
Jaga tainas võrdselt pannide vahel ja küpseta umbes 45 minutit, kuni kook on läbi küpsenud (kui kasutad kolme asemel kahte panni, siis tuleks küpsetada pisut kauem). Lase tordipõhjadel 15 minutit pannis jahtuda. Siis võta kook pannist välja ja lase lõplikult jahtuda.
Valge shokolaadi-toorjuustu kreem
Originaalretsepti järgi tuleks kasutada 340 g valget shokolaadi, mille võib asendada 960 ml tuhksuhruga. Mina tahtsin kreemi teha vähem magusa. Vähendasin tunduvalt valge shokolaadi kogust ja lisasin natuke tuhksuhrut.
- 200 g valget shokolaadi
- 400 g Philadelphia toorjuustu
- 100 g võid
- 2 sl hapukoort või maitsestamata jogurtit
- 120 ml tuhksuhkrut
- 1 tl vaniljeekstrakti
Sulata shokolaad ja lase sellel pisut jahtuda.
Mikserda toorjuust, või ja hapukoor. Lisa valge shokolaad, tuhksuhkur ja vaniljeekstrakt ja mikserda, kuni kreem on kohev.
Lõika tordipõhjad kaheks. Määri kreemi koogi kihtide vahele. Kata koogi pealmine kiht ja küljed kreemiga.
No comments:
Post a Comment