Wednesday, April 14, 2010

Shokolaadi-hapupiima tort

Tainaretsepti aluseks on Ina Garteni Beatty's Chocolate Cake, mida olen oma käe järgi pisut mugandanud.

  • 4,2 dl jahu
  • 4,8 dl suhkrut
  • 1,8 dl kakaopulbrit
  • 2 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola
  • 2,4 dl hapupiima
  • 1,2 dl toiduõli
  • 3 muna
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 1,2 dl kuuma kanget kohvi

Kata kaks 20 cm või 23 cm koogipanni küpsetuspaberiga. Küpsetuspaberi peale määri võid.
Ühes kausis sega jahu, suhkur, kakaopulber, sooda, küpsetuspulber ja sool. Teises kausis sega hapupiim, õli, munad ja vanilje. Lisa märjad ained kuivadele ja mikserda seni, kuni kõik komponendid on ühtlaselt segunenud. Lisa kuum kohv ja mikserda veel pisut. (Tainas on väga vedel). Jaga tainas kahe panni vahel ja küpseta 35 kuni 40 minutit 175 kraadi juures.

Jahutatud koogipõhjade vahele panna kas maasika- või vaarikamoosi.

Kata kook kas vahukoore või võikreemiga.



No comments:

Post a Comment