Võtsin täna esimest korda ette Brita tordi küpsetamise. Retsepti leidsin Nami-Namist. Sealne retsept näeb küll ette maasikate kasutamist, aga mustikatega tehes tuli väga hea.
Põhi
- 150 g pehmet võid
- 125 g suhkrut (1.5 dl)
- 3 muna kollast
- 110 g nisujahu (2 dl)
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 dl piima
Vahusta pehme või suhkruga. Lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased.
Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber.
Lisa jahusegu piimaga vaheldumisi tainale ja sega ühtlaseks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri tainas sinna peale.
Kate
- 3 munavalget
- 170 g suhkrut (2 dl)
- 1 tl vanillisuhkrut
- 25 g mandlilaaste (mina jätsin need ära)
Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Määri ettevaatlikult ahjuplaadile eelmise taina peale. Puista peale mandlilaastud.
Küpseta 175-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni beseekiht on kergelt kuldne.
Vahele
- 4 dl 35% rõõska koort
- 2 kuni 3 sl suhkrut
- 2.5 dl mustikaid
Lase tordipõhjal jahtuda ja siis lõika kaheks ristkülikuks. Aseta üks tordipõhi serveerimisalusele.
Vahusta koor suhruga ja määri tordipõhjale. Siis laota peale mustikad. Kata teise tordipõhjaga.
Pane tort serveerimiseni külmkappi või jahedasse.
Vahetult enne serveerimist kaunista mustikatega.
No comments:
Post a Comment