Sunday, August 8, 2010

Apelsini-banaanikeeks

Kodus kippusid paar banaani jälle täpiliseks minema. Kuna nii banaanimuffineid kui ka banaanikeeksi juba hiljuti tegin, siis otsisin mõnda uut retsepti. Selle ka leidsin raamatust The Best of Country Cooking. Toon selle pisut mugandatud kujul ära.
  • 1.8 dl suhkrut
  • 1.5 sl toiduõli
  • 1 muna
  • 3 dl purustatud banaani (umbes 1.5 banaani)
  • 1 apelsin (riivitud koor ja mahl)
  • 3.5 dl jahu
  • 0.75 tl küpsetuspulbrit
  • 0.75 tl soodat
  • 0.25 tl soola
  • soovi korral 1 dl pähkleid

Suures kausis sega banaan, suhkur, õli, muna, apelsinikoor ja mahl.

Teises kausis sega jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool ja lisa banaanisegule. Sega puulusikaga, kuni kuivained on märjad. Ära üle sega.

Vala segu keeksivormi. Küpseta 160 C juures 50 kuni 60 minutit.

No comments:

Post a Comment