Sunday, August 1, 2010

Vanamoelised koorekakukesed


Järjekordne retsept raamatust "The Art of Quick Breads". Kakukesed tulid väga maitsvad ja olid suurepärased nii hommikuse munaroa juurde kui ka õhtul jäätise ja moosiga.
  • 4.8 dl jahu
  • 1 sl küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl soola
  • 2.4 dl rõõska koort (35%)

Suures kausis sega jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega juurde 2.4 dl rõõska koort. Kui vaja, lisa veel paar supilusikatäit rõõska koort, kuni saad pehme taigna.

Pane tainas jahusele lauale ja sõtku õrnalt umbes 10 korda. Rulli või patsuta tainas 2 cm paksuseks. Lõika jahuse vormiga tainast välja kettad ja aseta küpsetusplaadile. Hoia kakukesi 20 minutit toatemperatuuril. See järel küpseta 220 kraadi juures 15 kuni 18 minutit, kuni kakukesed on pealt kuldpruunid.

No comments:

Post a Comment