Friday, August 6, 2010

Tortas de Aceite (Hispaania oliiviõlikoogid)


Hiljuti tõid külalised neid Andaluusiast pärit väga mõnusaid hispaania koogikesi kaasa. Juustuga olid need ülihead.
Täna võtsin nende küpsetamise ise kätte. Retsepti leidsin internetist.
  • 1 sl kuivpärmi
  • 6 sl oliiviõli
  • 1.8 dl sooja vett
  • 1 tl soola
  • 300 g jahu
  • suhkrut
  • aniisiseemneid

Suures kausis sega vesi, pärm, sool ja oliiviõli, kuni pärm on lahustunud. Lisa jahu jaokaupa ja sega, kuni saad ühtlase taina. Kata kauss rätiga ja lase tainal 30 minutit kerkida.

Jaga tainas kaheksaks. Rulli igast tainatükist õhuke ketas. Pane tainakettad oliiviõliga määritud küpsetusplaadile. Puista peale suhkrut ja aniisiseemneid. Küpseta 230 kraadi juures 10 kuni 12 minutit või kuni koogikesed on servadest kuldpruunid.

No comments:

Post a Comment