Friday, August 6, 2010

Kitsejuustu-tomatipirukas


Järjekordne retsept Nami-Namist.

Kartuli-lehttainas
  • 125 g võid
  • 2 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl soola
  • 125 g riivitud keedetud kartulit (u 2 väikest kartulit)

Sega pehme või hulka küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu. Lisa riivitud kartulid ning sega läbi. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud servadega ahjuplaadile. Mina kasutasin 33 cm x 23 cm ahjuvormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.

Täidis

  • 4 dl crème fraîche või hapukoort (mina kasutasin hapukoort ja maitsestamata jogurtit pooleks)
  • 2 muna
  • 4 sl hakitud värsket basiilikut
  • soola
  • pipart
  • 250 g kuubikuteks lõigatud värsket tomatit (umbes kaks tomatit)
  • 150 g murendatud kitsejuustu
  • 150 g riivitud emmentali juustu


Sega hapukoor, munad ja basiilik. Maitsesta soola ja pipraga.
Jaota tomatikuubikud eelküpsetatud tainale. Kalla peale hapukooresegu ja kata juustuga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Serveerimiseks lõika pirukas ruutudeks ja kaunista basiilikuga.


No comments:

Post a Comment