Järjekordne retsept Nami-Namist.
Kartuli-lehttainas
- 125 g võid
- 2 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0.5 tl soola
- 125 g riivitud keedetud kartulit (u 2 väikest kartulit)
Sega pehme või hulka küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu. Lisa riivitud kartulid ning sega läbi. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud servadega ahjuplaadile. Mina kasutasin 33 cm x 23 cm ahjuvormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.
Täidis
- 4 dl crème fraîche või hapukoort (mina kasutasin hapukoort ja maitsestamata jogurtit pooleks)
- 2 muna
- 4 sl hakitud värsket basiilikut
- soola
- pipart
- 250 g kuubikuteks lõigatud värsket tomatit (umbes kaks tomatit)
- 150 g murendatud kitsejuustu
- 150 g riivitud emmentali juustu
Sega hapukoor, munad ja basiilik. Maitsesta soola ja pipraga.
Jaota tomatikuubikud eelküpsetatud tainale. Kalla peale hapukooresegu ja kata juustuga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Serveerimiseks lõika pirukas ruutudeks ja kaunista basiilikuga.
No comments:
Post a Comment