Saturday, July 31, 2010

Mustikavorm (Blueberry buckle)


Praegu on mustikate hooaeg. Oleme nüüd mitmel päeval jutti mustikaid jäätise peale pannud. Aga eile otsustasin nendest hoopis mustikavormi teha. Retsept on Salme Masso raamatust Rahvaste toite, mille leidsin taas Nami-Namist.

Tainas
  • 60 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 2 dl nisujahu
  • 0.5 tl soola
  • 1.5 tl küpsetuspulbrit
  • 0.25 tl kaneeli
  • 0.7 dl piima

Täidis

  • 4 dl mustikaid
  • sidrunit (1 sl mahla)

Kate

  • 1.5 dl suhkrut
  • 1 dl nisujahu
  • 0.25 tl kaneeli
  • 50 g võid

Vahusta või, munad ja suhkur. Sõelu juurde jahu ja maitseained. Lisa piim. Sega ühtlaseks ja vala tainas võiga määritud koogivormi. Mina kasutasin 22 x 22 cm panni.

Sega mustikad ja sidrunimahl. Jaota mustikad tainale.

Tükelda külm või suhkru, jahu ja kanneliga ning puista marjadele.

Küpseta 180 kraadi juures 35 minutit või kuni pirukas on pealt helepruun.

No comments:

Post a Comment