Tuesday, May 11, 2010

Banaanikeeks


Äi tuli eile meile paariks nädalaks külla lapsi hoidma ja tõi kaasa paar üleküpsenud banaani, mis muidu oleksid raisku läinud. Täna tegin neist banaanikeeksi, mille retsepti sain kunagi Better Homes and Gardens New Cook Book'ist.
  • 420 ml jahu
  • 160 ml suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl söögisoodat
  • 0.25 tl soola
  • 2 kuni 3 üliküpset banaani (240 ml)
  • 330 ml võid või margariini
  • 2 sl piima
  • 2 muna
  • peotäis rosinaid või pähkleid (võib ka ära jätta)

Sega oma vahel pool jahust, suhkur, küpsetuspulber, sooda ja sool. Lisa purustatud banaan, või ja piim. Mikserda paar minutit. Lisa munad ja ülejäänud jahu ja mikserda veel pisut.

Vala tainas rasvagamääritud keeksipanni.

Küpseta 175 kraadi juures 55 kuni 60 minutit.

No comments:

Post a Comment