Kuna torditegemisest jäi üle vahukoort, siis otsustasin täna hommikuks teha skoone. Sobiva retsepti, Old-Fashioned Lemon Cream Scones, leidsin raamatust nimega The Art of Quick Breads. Kuna minul parasjagu sidruneid käepärast ei olnud, siis asendasin sidrunikoore apelsinikoorega. Tulemus oli väga maitsev.
- 480 ml jahu
- 2 sl suhrut
- 1 sl küpsetuspulbrit
- riivitud apelsinikoor, 2 apelsini (originaalretseptis oli ette nähtud 2 sidruni koore kasutamine)
- 0.25 tl soola
- 4 sl külma hakitud magedat võid
- 2 muna
- 120 ml 35% rõõska koort (originaalretseptis oli ette nähtud 36-40% koor)
- Sega keskmise suurusega kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, sidruni- või apelsinikoor ja sool. Lisa võitükid ning haki ühtlaseks puruks.
- Väiksemas kausis sega munad ja rõõsk koor.
- Lisa munasegu jahusegule ja sega, kuni moodustub kleepuv tainas.
- Sõtku tainas jahusel laual kergelt läbi, umbes 6 korda.
- Jaga tainas kaheks ja suru 2,4 cm paksuseks ümmarguseks pätsiks. Lõika see omakorda 6 sektoriks. (originaalretseptis oli ette nähtud, et tainas jagada kolmeks ja siis igast pätsikesest teha 4 sektorit).
- Tõsta skoonid küpsetuspaberile, jättes skoonide vahele 2,5 cm ruumi.
- Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni skoonid on pealt kuldpruunid.
- Serveeri või ja moosiga.
No comments:
Post a Comment