Sunday, May 2, 2010

Apelsiniskoonid


Kuna torditegemisest jäi üle vahukoort, siis otsustasin täna hommikuks teha skoone. Sobiva retsepti, Old-Fashioned Lemon Cream Scones, leidsin raamatust nimega The Art of Quick Breads. Kuna minul parasjagu sidruneid käepärast ei olnud, siis asendasin sidrunikoore apelsinikoorega. Tulemus oli väga maitsev.
  • 480 ml jahu
  • 2 sl suhrut
  • 1 sl küpsetuspulbrit
  • riivitud apelsinikoor, 2 apelsini (originaalretseptis oli ette nähtud 2 sidruni koore kasutamine)
  • 0.25 tl soola
  • 4 sl külma hakitud magedat võid
  • 2 muna
  • 120 ml 35% rõõska koort (originaalretseptis oli ette nähtud 36-40% koor)


  1. Sega keskmise suurusega kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, sidruni- või apelsinikoor ja sool. Lisa võitükid ning haki ühtlaseks puruks.
  2. Väiksemas kausis sega munad ja rõõsk koor.
  3. Lisa munasegu jahusegule ja sega, kuni moodustub kleepuv tainas.
  4. Sõtku tainas jahusel laual kergelt läbi, umbes 6 korda.
  5. Jaga tainas kaheks ja suru 2,4 cm paksuseks ümmarguseks pätsiks. Lõika see omakorda 6 sektoriks. (originaalretseptis oli ette nähtud, et tainas jagada kolmeks ja siis igast pätsikesest teha 4 sektorit).
  6. Tõsta skoonid küpsetuspaberile, jättes skoonide vahele 2,5 cm ruumi.
  7. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni skoonid on pealt kuldpruunid.
  8. Serveeri või ja moosiga.

No comments:

Post a Comment