Saturday, May 29, 2010

Jõhvikaskoonid


Selle Martha Stewarti cranberry sconesi retsepti leidsin ma Nami-Namist. See retsept vajas hädasti pilti.
  • 5 dl nisujahu
  • 5 sl suhkrut
  • 1 sl küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl soola
  • 6 sl külma hakitud magedat võid
  • 1.8 dl rõõska koort
  • 1.25 dl poolitatud jõhvikaid

Peale:

  • 1 sl rõõska koort
  • 1 sl suhkrut

Sega kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa võikuubikud ning haki ühtlaseks puruks.

Lisa rõõsk koor ning sega õrnalt ühtlaseks. Lisa jõhvikad.

Sõtku tainas jahusel laual kergelt läbi. Suru 2,5 cm paksuseks ümmarguseks pätsiks.
Lõika päts 8 sektoriks. Tõsta sektorid küpsetuspaberile.
Määri pealt rõõsa koorega. Puista peale suhkur.

Küpseta 220-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni kakud on kuldpruunid. Lase metallrestil jahtuda.

Tainas jäi natuke liiga kuiv, nii et uurisin igaks juhuks ka inglise keelset originaalretsepti. Inglise keelne retsept näeb ette 4.8 dl jahu ja 1.6 dl koort, samal ajal kui eesti keelne retsept näeb ette 5 dl jahu ja 1.8 dl koort.

Järgmisel korral panen ma alustuseks 4.8 dl jahu ja 1.8 dl koort. Jahu saab ju alati juurde panna…

No comments:

Post a Comment