Friday, May 21, 2010

"Vahtkummikook" rabarbriga


Ühes Nami Nami foorumis oli juttu naljakatest nimedest, mis erinevates peredes toitudele on pandud. Lapsepõlvest tulid mul meelde saunapäevakook ja vahtkummikook. Ema käest sain paari päeva eest mõlemad retseptid ja otsustasin ka kohe vahtkummikooki teha.
Kuna praegu on rabarbrihooaeg, siis tegin vahtkummikooki rabarbriga. Aga sellele koogile sobivad peale ka värsked marjad või õunad.

Ema retseptis olid mõõtühikuteks klaasid ja pakid. Lisan omalt poolt ka milliliitrid ja milligrammid. Sellest saab suure plaadi täis.
  • 1 klaas hapukoort (200 ml)
  • 1 pakk võid (200 g)
  • 2 klaasi suhkrut (400 ml)
  • 4 muna
  • 3 klaasi jahu (300 ml)
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • Peale raputamiseks marju, õuna või rabarberitükikesi, kaneeli ja tuhksuhkrut

Klopi munad suhruga. Lisa sulatatud ja pisut jahtunud või ning hapukoor.

Sega jahu ja küpsetuspulber ning lisa munasegule. Vala ahjuplaadile. Puista peale rabarbritükikesed ja kaneel.

Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 25 minutit.

Enne serveerimist võid peale raputada ka tuhksuhrut.

Kuna mina küpsetasin pisikesele seltskonnale, siis tegin ainult poole koguseks. Küpsetamiseks kasutasin 23 cm panni.

No comments:

Post a Comment