Saturday, June 26, 2010

Kaerahelbe-banaanikeeks jõhvikatega


Kuna mul oli vaja lahti saada kolmest üleküpsenud banaanist, siis täna hommikul valmis kaerahelbe-banaanikeeks jõhvikatega. Leidsin selle retsepti internetist Whole Foods Marketi retseptikogust. Keeks tuli päris maitsev, kuigi minu keeks ei sarnanenud küll nende pildil oleva keeksiga.
  • 3 dl jahu
  • 1.8 dl kaerahelbeid
  • 1 sl küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl soola
  • 3 dl purustatud banaani
  • 2 muna
  • 0.8 dl toiduõli
  • 1.2 dl suhkrut
  • 1.2 dl kuivatatud jõhvikaid
  • 0.25 tl sidrunimahla (kuna mul sidrunit külmutuskapis ei olnud, siis lisasin pisut apelsinikoort)

Sega jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber ja sool suures kausis.

Teises kausis sega banaanid, munad ja õli. Lisa suhkur, jõhvikad ja sidrunimahl.

Vala banaanisegu jahusegusse ja sega õrnalt. Vala rasvainega määritud keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 45 minutit. Lase saial pannis jahtuda.


No comments:

Post a Comment