Sunday, June 20, 2010

Kooreskoonid rosinatega



Vanaemale sünnipäevatordi tegemisest jäi vahukoort üle ja nii otsustasin teha veel ühe laari skoone. Seekordne retsept on Gourmet ajakirjast.
  • 1.2 dl rõõska koort (40%) (mina kasutasin edukalt 35% koort)
  • 1 muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 3 sl suhrut
  • 0.5 tl soola
  • 5.4 dl jahu
  • 1 sl küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl söögisoodat
  • 6 sl külma magedat võid
  • 1.2 dl väikeseid rosinaid

Peale

  • 1 sl rõõska koort
  • 1 sl suhkrut

Väikeses kausis sega rõõsk koor, muna, vanilliekstrakt ja suhkur.

Keskmise suurusega kausis sega jahu, sool, küpsetuspulber ja sooda. Lisa võikuubikud ning haki ühtlaseks puruks.

Lisa rosinad ja kooresegu ja sega, kuni moodustub tainas. Sõtku tainast õrnalt umbes 30 sekundit.

Retsept soovitas taina patsutada umbes 1 cm paksuseks ja siis sellest ümmargused kakud välja lõigata.

Mina jagasin taina kaheks, patsutasin mõlemad osad umbes 1 cm paksuseks ümarateks pätsideks ja lõikasin mõlemad kuueks sektoriks.

Määri skoonid koorega ja raputa peale pisut sukrut.

Küpseta 200 kraadi juures 15 kuni 18 minutit.

No comments:

Post a Comment