Sunday, June 20, 2010

Shokolaaditort maasikatega



Sel nadalavahetusel tähistasime Matti vanaema 90. sünnipaeva. Selleks puhuks tahtsin ma valmistada midagi suvist ja pidulikku. Shokolaad ja maasikad tundus olevat hea kombinatsioon ...
Tordipõhi

Selle retsepti leidsin taas raamatust Rose's Heavenly Cakes.

  • 42 g kakaopulbrit
  • 1.2 dl keevat vett
  • 2 muna (toa temperatuuril)
  • 3 sl vett
  • 1.5 tl vanilliekstrakti
  • 3.7 dl jahu
  • 200 g suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl soola
  • 113 g võid (toatemperatuuril)
  • 2 sl toiduõli
  • umbes 200 g maasikamoosi
Kuumuta ahi 175 kraadile.
Väikeses kausis sega kakaopulber ja keev vesi ja lase umbes pool tundi jahtuda.
Teises kausis sega munad, 3 sl vett ja vanilliekstrakt.
Miksrikausis sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa või, toiduõli ja kakaosegu. Mikserda paar minutit. Lisa pool munasegust ja mikserda 30 sekundit. Lisa ülejäänud munasegu ja mikserda veel 30 sekundit.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ja võiga määritud koogivormi (23 cm). Küpseta 30 kuni 40 minutit. Lase koogil 10 minutit jahtuda koogi vormis. Siis võta kook vormist välja ja lase lõplikult jahtuda.
Lõika koogipõhi pooleks ja määri vahele maasikamoosi.

Tumeda shokolaadi ganache

  • 225 g tumedat shokolaadi
  • 2.5 dl rõõska koort (40%)
  • 2 tl vanilliekstrakti
Kuumuta koor ja sulata shokolaad vesivannis. Lisa vanilliekstrakt ja sega õrnalt. Lase jahtuda.
Vala jahtunud (kuid endiselt vedel) ganache koogile. Pane kook külmutuskappi.

Valge shokolaadi ganache

  • 100 g valget shokolaadi
  • 60 ml rõõska koort (40%)
  • 10 g võid

Kuumuta koor ja sulata valge shokolaad vesivannis. Lisa või ja sega õrnalt. Lase jahtuda.

Kaunista tort oma maitse järgi valge shokolaadi ja maasikatega.


No comments:

Post a Comment

Post a Comment