Nami-Namis on praegu käimas maasikatordi-teemaline kooskokkamine. Leidsin retseptikogust maasikatordi retsepti, mis hädasti vajas pilti.
Tordipõhi
- 150 g nisujahu (2.5 dl)
- 100 g külma võid
- 3 sl tuhksuhkrut
- 1 munakollane
Haki või jahuga puruseks. Lisa suhkur ja munakollane. Sega ühtlaseks tainaks.
Suru tainas pirukavormi põhjale ja servadele. Pane vorm tunniks ajaks külma.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni põhi on kuldne. See järel lase põhjal jahtuda.
Täidis
- 500 g terveid värskeid maasikaid
- 1.5 dl tükeldatud värskeid maasikaid
- 1.5 dl vett
- 1 dl suhrut
- 0.5 dl pruuni suhkrut
- 2 sl maisitärklist
Originaalretsept nägi ette maasikamoosi ja želatiinilehtede kasutamist. Kuna maasikamoosi ja želatiinilehti mul käepärast ei olnud ja viimane želatiinipuru kasutamine läks aia taha, siis otsustasin moosi ise keeta ja paksendamiseks kasutada maisitärklist.
Laota terved maasikad jahtunud tordipõhjale. Kui maasikad on liiga suured, siis võib need ka poolitada.Keeda tükeldatud maasikaid 1 dl vees madalal tulel umbes 5 minutit. Sega suhkur ja maisitärklis 0.5 dl veega ja lisa segu keevatele marjadele. Aja segu keema ja keeda seda pidevalt segades veel paar minutit.
Püreesta kuum segu nuimikseri abil. Kui segu on jahtunud, vala see tordile. Pane kook vähemalt paariks tunniks külmutuskappi tahenema.
Serveerimiseks
- vahustatud 35% rõõska koort
No comments:
Post a Comment