- 2.4 dl kaerahelbeid
- 2.4 dl petti
- 2 apelsini (s.h. riivitud koor)
- 3 sl apelsinilikööri
- 1.2 dl pruuni suhkrut
- 2 sl suhkrut
- 3 sl toiduõli
- 2 muna
- 4 dl jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl söögisoodat
- 0.25 tl soola
Purukate
- 1.2 dl pruuni suhkrut
- 0.8 dl jahu
- 50 g võid (4 sl)
Keskmise suurusega kausis sega kaerahelbed ja pett. Kata kilega ja pane tunniks ajaks külmutuskappi.
Riivi apelsinikoore orandzh osa. Eemalda ülejäänud koor ja tükelda apelsinid. Sega riivitud koor, apelsinitükid ja apelsiniliköör väikeses kausis ja lase toatemperatuuril maitsestuda.
Purukatte valmistamiseks sega pruun suhkur ja jahu ja tükelda sisse või.
Lisa suhkur, õli ja munad külmale kaerahelbe-petisegule ja klopi, kuni ained on ilusasti segunenud. Sega juurde apelsinisegu.
Suures kausis sega jagu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Lisa märjad ained kuivadele ja sega õrnalt. Jaga tainas rasvainega määritud vormide vahel. Raputa peale purukate.
Küpseta 175 kraadi juures. Kui kasutada kaheksat pisikest vormi, siis peaks küpsetamisele kuluma umbes 30 kuni 35 minutit. Mina lasin oma kolmel pätsil 55 minutit küpseda. Soovitan keeksivormide alla panna panni, sest osa purukattest võib küpsemise käigus pealt ära kukkuda.
Lase leival 5 minutit vormis jahtuda. Serveeri soojalt.
No comments:
Post a Comment