Saturday, July 10, 2010

Apelsini-sidrunivõie

Olen viimasel ajal teinud mitu kooki, millesse läheb neli munavalget (nn. pavlova, maasikatort). Alati on küsimus, mida hakata peale munakollastega. Õnneks on mul retsept, kuhu läheb täpselt neli munakollast. Retsept põhineb Nick Malgieri Cookies Unlimited sidrunivõide retseptil.
  • 1.2 dl sidruni- ja apelsinimahlasegu (mahl ühest sidrunist, millele on lisatud nii palju apelsinimahla, et 1.2 dl täis saab)
  • 85 g võid
  • 1.2 dl suhkrut
  • 4 munakollast

Väikeses potis sega sidruni- ja apelsinimahl, tükeldatud või ja suhkur. Kuumuta segu tasasel tulel keemiseni, seda aeg ajalt segades.

Klopi kausis munakollased. Klopi munakollastele juurde kolmandik kuumast mahlasegust. Pane pott tagasi tasasele tulele. Seejärel lisa munakollased õrnalt keevale mahlasegule, seda pidevalt kloppides. Jätka kloppimist, kuini segu hakkab paksenema. Malgieri retsepti järgi kulub selleks 3 kuni 4 minutit. Minul kulub selleks alati vähemalt 10 minutit. Ju ma teen seda kõike pisut madalamal temperatuuril.

Vala kreem väiksesse klaas- või portselankaussi ja kata kilega. Hoia vähemalt paar tundi külmutuskapis.

No comments:

Post a Comment