Sunday, July 4, 2010

Võibiskviit maasikavahukoorega

Täna tahistasime Matti ema sünnipäeva. Lõunatasime restoranis, aga õhtust sõime kodus. Põhiroaks oli maasikapizza ja magustoiduks oli võibiskviit maasikavahukoorega.

Võibiskviit
Võibiskviidi retsepti leidsin Nami-Namist.

  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut (85 g)
  • 3 muna
  • 2 dl nisujahu (110 g)
  • 0.5 tl söögisoodat

Ühes kausis vahusta või koos 3/4 suhkruga. Lisa ükshaaval munarebud ja vahusta.

Teises kausis vahusta munavalged ülejäänud suhkruga tihedaks vahuks. Lisa 1/3 munavalgevahust vahustatud võimassile ja sega õrnalt. See järel sega juurde jahu ja sooda ja lõpuks ülejäänud munavalge.

Küpseta 180-200-kraadises ahjus 20 kuni 25 minutit.

Maasikavahukoor

  • 2 dl rõõskakoort (35%)
  • 0.5 sl tuhksuhrut
  • 0.5 dl püreestatud maasikaid

Ühes kausis vahusta koor. Teises kausis tambi maasikad või püreesta saumikseriga. Lisa vahukoor maasikapüreele ja sega õrnalt.

No comments:

Post a Comment