Leidsin selle Paula Deani retsepti Food Networki veebilehelt. Pisut mugandatud kujul toon ta siin ära.
- 5 kollast või rohelist suvikõrvitsat
- 2 sl oliiviõli
- 3/4 tl soola
- 1/4 tl pipart
- 2 sl võid (25 g)
- 1.2 dl tükeldatud sibulat
- 2.4 dl maitsestatud kuivikupuru (Selle võib vabalt ise teha. Kuivikupurule tuleks siis lisada maitse järgi tüümiani, salveid, peterselli)
- 250 g külmutatud spinatit
- 1.2 dl hapukoort (mina kasutasin maitsestamata jogurtit)
- 2.4 dl riivitud teravamaitselist Cheddar juustu
- muskaatpähklit ja törts valge veini äädikat (neid originaalretseptis ei olnud ette nähtud)
Kuumuta ahi 200 kraadile.
Poolita suvikõrvitsad pikkupidi ja määri lõikekohad oliiviõliga. Raputa peale soola ja pipart. Pane suvikõrvitsad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõikekohad all pool. Küpseta 15 minutit.
Sel ajal, kui suvikõrvits on ahjus, sulata või väikeses potis keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja küpseta seda umbes 5 minutit, kuni sibul on klaasjas. Lisa kuivikupuru, sulatatud ja nõrutatud spinat, hapukoor või jogurt ja riivitud juust. Maitsesta soola, pipra, tüümiani, muskaatpähkliga. Küpseta umbes 3 minutit.
Kui suvikõrvits on küpsenud, eemalda ettevaatlikult seemned. Täida suvikõrvitsapoolikud spinatiseguga.
Alanda kuumus 175 kraadile ja küpseta täidetud suvikõrvitsaid veel 15-20 minutit.
Täitsa põnev! Ma olen paprikate sisse spinatit varem pannud, suvikõrvitsatesse polegi lisanud..
ReplyDelete