Saturday, July 10, 2010

Beseetort "Pavlova"


Võtsin kokku julguse ja tegin pavlovat. Pavlova retsepte on internetis palju. Mina kasutasin Gale Gandi retsepti.
  • 4 munavalget (toatemperatuuril) (munakollastest tegin sidruni-apelsinivõiet)
  • 1/8 tl viinakivi
  • 1/8 tl soola
  • 2.4 dl suhkrut
  • 1.5 tl maisitärklist
  • 1 sl punase veini äädikat
  • 0.5 tl vanilliekstrakti (mina unustasin selle lisada)
Vahusta munavalged, viinakivi ja sool õrnaks vahuks (paar minutit). Lisa suhkur, maisitärklis, äädikas ja vanilliekstrakt. Vahusta tihedaks ja läikivaks vahuks (umbes 8 minutit).
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, millele alumisele küljele on joonistatud 23 cm läbimõõduga ring.

Tõsta lusikaga vaht paberile, nii et kogu ring on kaetud. Seda küll retseptis ei olnud ette nähtud, aga mina tegin servad pisut kõrgemad, et pärast oleks kergem õõnsusesse vahukoort panna.

Küpseta 175 kraadi juures 10 minutit. See järel alanda kuumus 150 kraadile ja küpseta veel 45 minutit, kuni besee on õrnalt pruunikaks muutunud (peaks olema rohke kreemiga kohvi värvi).

Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ja lase koogil ahjus aeglaselt jahtuda.

Pane jahtunud beseepõhi serveerimisalusele.

Serveerimiseks
  • 3 dl rõõska koort (35%)
  • 2 sl pruuni suhkrut
  • marju ja puuvilju (mina kasutasin vaarikaid ja maasikaid)

Vahusta rõõsk koor suhrkuga. Kata beseepõhi vahukoorega. Kaunista marjadega.

No comments:

Post a Comment