Sunday, July 4, 2010

Maasikatort vahukoore ja mascarponekreemiga

4. juulil võtsime kodus külalisi vastu. Kuna nagunii oli tordi tegemine, siis otsustasin teha tordi USA iseseisvuspäeva auks Ameerika lipu värvides. See oli lihtne - punased maasikad, sinised mustikad ja valge vahukoor.

Koogipõhi
See retsept on pärit ühest vanast Better Homes and Gardens kokaraamatust.

  • 6 dl jahu
  • 4.8 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl söögisoodat
  • näpu otsa täis soola
  • 3.2 dl petti e. võipiima
  • 100 g toasooja võid
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 4 munavalget

Sega kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, sooda ja sool. Lisa pett, või ja vanilliekstrakt. Mikserda paar minutit. Lisa munavalged ja mikserda veel paar minutit.

Jaga tainas kahe 23 cm küpsetuspaberiga kaetud ja rasvainega määritud koogivormi vahel. Küpseta 175 kraadi juures umbes 35 minutit.

Täidis

  • 0.5 l maasikaid
  • riivitud sidrunikoort (poole sidruni jagu)
  • sidrunimahl (poole sidruni jagu)
  • 1 sl suhkrut
  • 250 g toasooja mascarponet
  • 1.2 dl rõõska koort (35%)

Pese ja puhasta maasikad. Lisa sidrunikoor, sidrunimahl ja suhkur ja sega õrnalt.

Vahusta mascarpone ja rõõsk koor. Pane pool kogusest ühele koogipõhjale. Torka kreemi sisse maasikad. Kata maasikad ülejäänud kreemiga. Kõige peale pane teine koogipõhi.

Pane kook mitmeks tunniks külmutuskappi.

Toorjuustuga tugevdatud vahukoor

Toorjuustuga tugevdatud vahukoor on täitsa vahukoore moodi, aga hoiab tunduvalt paremini oma vormi.

  • 250 g Philadelphia toorjuustu
  • 4.8 dl rõõska koort (35%)
  • 1 dl suhrut

Vahusta toorjuust suhkruga. Lisa rõõskkoor ja vahusta tugevaks vahuks.

Kata koogi küljed ja pealmine vahukoorega. Kaunista maasikate ja mustikatega.


1 comment:

  1. Ma olen ka vahukoor toorjuustuga seganud, nt rullbiskviidi kreemi jaoks. Väga mõnus variant!

    ReplyDelete