Sunday, July 4, 2010

Kohupiimastollen

Selle retsepti leidsin taas Nami-Namist. Eile köögikappe ümberkorraldades avastasin, et mul oli kogunenud mitu poolikut rosinapakki. Nii otsisingi täna hommikul välja retepti, mis nõudis rosinaid.
  • 200 g lahjat kohupiima (mina kasutasin rasvavaba kodujuustu)
  • 2 muna
  • 100 g sulatatud võid
  • 150 g suhkrut (umbes 2 dl)
  • 360 g nisujahu (umbes 6 dl)
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 150 g rosinaid (umbes 2.5 dl)
  • 75 g mandleid (mina jätsin need ära)
  • pisut vanillisuhkrut (võib ära jätta)

Vahusta kohupiim, munad, sulatatud või ja suhkur. Sega jahu ja küpsetuspulber ja lisa kohupiimasegule. Viimasena lisa rosinad.

Jaota tainas kuueks. Vooli tükkidest vorstikesed ja punu kaheks palmikuks. Tainas on päris kleepuv, nii et seda kõike on lihtsam tega jahuga kaetud laual.

Aseta mõlemad palmikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Peale võib puistata tuhksuhrut.

Parandused

Tegin seda stollenit juuli keskel uuesti. See kord panin sisse 100 g suhkrut ja lisasin poole sidruni jagu värskelt riivitud sidrunikoort ja mahla. Sai veelgi parem.

No comments:

Post a Comment