Saturday, July 10, 2010

Klassikalised võipiimakakukesed


Eelmise nädalavahetuse koogitegemisest jai üle päris palju petti. Nii valmisid täna hommikul mõnusad kakukesed. Mee ja moosiga sobisid need hommikukohvi kõrvale suurepäraselt.

See retsept on taas pärit raamatust The Art of Quick Breads (Classic Buttermilk Biscuits).
  • 4.8 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0.25 tl söögisoodat
  • 0.25 tl soola
  • 6 sl võid (85 g)
  • 1 muna
  • 1.8 dl petti

Suures kausis sega jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool.

Lisa või ja tükelda ühtlaseks puruks. Lisa muna ja pett ja sega õrnalt.

Pane tainas jahuga üleraputatud lauale ja sõtku õrnalt (umbes 10 korda).

Patsuta tainas 2 cm paksuseks. Kasta 6 cm läbimõõduga ümmargune vorm jahusse ja lõika tainast välja 8 kuni 10 ketast.

Pane kakukesed küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta 220 kraadi juures 15 kuni 18 minutit.

No comments:

Post a Comment